Google Analytics

Breng het bezoek en het gedrag van bezoekers in kaart

Google Analytics, meten is weten

Google Analytics is een belangrijke tool van Google waarmee websitegegevens inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Het is een gratis tool die heel eenvoudig aan je website gekoppeld kan worden. Hierdoor krijgen we een goed beeld van het gedrag dat bezoekers op je website vertonen en vanaf welke bron zij op de website landen. Ook leer je seizoenspatronen van je bezoekers kennen en weet je op welke dag en welk tijdstip het makkelijkst te converteren zijn.

Ook biedt Analytics veel mogelijkheden om rendement en andere doelen te meten en dashboards in te richten, zodat je in een oogopslag kunt zien hoe de website performance is.

Marketing Rulz helpt je graag bij het inrichten van Google Analytics en opzetten van dashboards. Ook het analyseren van de gegevens en adviseren over verbeterpunten doen wij graag.

 

Online marketing definitie

Instellen Dashboard

Met Google Analytics is het mogelijk om een dashboard in te richten. Met aspecten die voor je website website belangrijk zijn. Hierdoor heb je in één oogopslag inzichtelijk wat de performance is van je website.

 

E-commerce instellen

Als webshop eigenaar wil je exact weten wat het aantal conversies is, wat het optimale conversie pad is en waar je de salesfunnel kunt optimaliseren. Ook hiervoor is Google Analytics een goede tool.

 

Trechter weergave

Door een trechterweergave in te stellen kan achterhaald worden in welke stap in het aankoopproces een bezoeker afhaakt. Hierdoor krijg je inzicht in waar je een een pagina of aankoopproces kunt verbeteren.

Analyse gegevens

Google Analytics maakt websitegegevens inzichtelijk. Marketing Rulz kan deze gegevens analyseren en advies uitbrengen hoe je de website kunt verbeteren en online bestedingen beter kunt inzetten.

 

Wil jij ook meer inzicht in je websitegegevens?