Social Media Strategie

Social media strategie, onmisbaar in de marketingmix

Social media strategie voor klantinteractie en loyalere klanten

Social Media is niet meer weg te denken. Ruim de helft van de Nederlanders is dagelijks actief in een van de social media netwerken als Facebook, Twitter en LinkedIn. Een ideale plek om met je bedrijf of merk op informele wijze in contact te komen met je klanten of je potentiële klanten.

Een goede Social Media strategie is dan ook niet meer weg te denken uit een online marketingstrategie en biedt verschillende kansen. Dat kan variëren van een extra servicekanaal, het opbouwen van een fanbase tot jezelf als bedrijf en je medewerkers te profileren op leuke en verrassende wijze. Mensen verwachten steeds vaker dat bedrijven actief zijn in sociale media en met hen de dialoog aangaan.

Marketing Rulz helpt je graag bij de ontwikkeling van een effectieve social media strategie die bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen. Ook de complexe en arbeidsintensieve executie van de social media strategie kun je aan ons toevertrouwen

Online marketing definitie

Strategie

De social media strategie dient bij te dragen aan het realiseren van de overall doelstellingen. En geeft richting in welke kanalen je doelgroep wilt bereiken. In de strategie worden ook de thema’s benoemd die interessant zijn voor je doelgroep.

Content creatie

Waar wil je over gaan praten online? Met hoeveel berichten? Goed uitgewerkt in een content kalender. Een goed contentplan geeft structuur aan je social media. Dit proces start met kennis van je klanten en een goede brainstormsessie.

y

Adverteren

Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram bieden de mogelijkheid te adverteren. Door de vele targetingmogelijkheden kun je effectief en relatief goedkope wijze in contact komen met je doelgroep of je berichten onder een grotere groep promoten.

Executie & monitoring

De executie van je social media campagne is complex en tijdrovend. Het is niet alleen belangrijk om consequent content te plaatsen, maar ook te monitoren wat de reacties zijn op je posts of wat er verder online  over je wordt gezegd.

Wil jij ook meer rendement uit social media?